G-0Y7CG739ML
0633677005 info@babssmith.nl

Moeiteloos motiveren

‘Motivatie voor gedragsverandering komt van binnenuit’ 

Je kent ’t vast wel; het gevoel dat je advies niet of nauwelijks aan komt. En tóch wil je graag je boodschap overbrengen! Iemand overtuigen of ongevraagd tips geven, werkt vaak niet. Hoe krijg je als professional iemand dan toch zover om gedrag te veranderen of in beweging te komen? Motiverende gespreksvoering helpt!

Innerlijke motivatie

Mensen veranderen alleen als ze dat zélf willen. En het liefst omdat ze dat zélf bedacht hebben. De redenen om te veranderen zitten al in iemand. Het is de kunst om deze ‘innerlijke motivatie’ te ontlokken. Met Motiverende Gespreksvoering help je mensen, om hun tegenstrijdige gevoelens over iets te onderzoeken. Op die manier ontstaat er een groter commitment om te veranderen of in beweging te komen. De achterliggende gedachte: Motivatie kun je niet opdringen, wel ontlokken!

Ervaringsgericht leren

Motiverende Gespreksvoering is meer dan het toepassen van een setje gesprekstechnieken, het is vooral een grondhouding. Het is een mensgerichte, doelgerichte manier van begeleiden. Tijdens deze training staat ervaringsgericht leren daarom centraal. Dit betekent dat ervaringsoefeningen afgewisseld worden door stukjes theorie, die aangeboden wordt in overzichtelijke modellen. Als trainer neem ik een gidsende rol in en een voorbeeldfunctie in het toepassen van Motiverende Gespreksvoering.

Van ambtenaar tot arts

Een training Motiverende Gespreksvoering is gebaseerd op de theorieën van de grondleggers, William Miller & Stephen Rollnick. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer effectief is bij gedragsverandering. De methode werd ontwikkeld binnen de verslavingszorg en heeft inmiddels wereldwijd een vlucht genomen in verschillende branches. De toepasbaarheid is zeer breed, denk aan: het onderwijs, jeugdgezondheidszorg, ouderenzorg, WMo-loket, sociaal/maatschappelijk werk, reclassering, gevangeniswezen, schuldhulpverlening, coaching, geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, etc.

“Ik heb bij Babs de training Motiverende Gespreksvoering doorlopen, waarbij ik ontzettend veel geleerd heb. Babs brengt dit op een rustige, deskundige en prettige manier, die geen moment verveelt. Mijn mede-cursisten hebben, evenals ik, ook enorm genoten. Ik kan haar trainingen/cursussen zeker aan iedereen aanraden.” Andrea van der Linden, WIJeindhoven

“Met veel passie, inhoud en oog voor de individuele deelnemer geeft Babs de trainingen motiverende gespreksvoering voor de GGD Academy. Tijdens trainingen maakt Babs gebruik van haar coachende vaardigheden, waardoor deelnemers vanuit eigen persoonlijkheidskenmerken worden geprikkeld om motiverende gespreksvoering toe te passen. Babs heeft oog voor detail. De trainingen zijn tot in de ‘puntjes’ verzorgd.” Verone van Kilsdonk, GGD Brabant-Zuidoost

“Prettige, leerzame dag, omgevlogen” Harold van Lieshout, gemeente Geldrop

Vragen? Mail me!

7 + 10 =

Babs Smith
coaching & training
06-33677005
babssmith.nl
bartelscoaches.nl