06-33677005 info@babssmith.nl
Image is not available
Moeiteloos motiveren
Slider

Hoe motiveer je iemand om gedrag te veranderen of een advies aan te nemen?

Je kent ’t vast wel; het gevoel dat je advies niet of nauwelijks aan komt. En tóch wil je graag je boodschap overbrengen! Iemand overtuigen of ongevraagd tips geven, werkt vaak niet. Hoe krijg je als professional iemand dan toch zover om gedrag te veranderen of in beweging te komen? Motiverende gespreksvoering helpt!

Innerlijke motivatie

Mensen veranderen alleen als ze dat zélf willen. En het liefst omdat ze dat zélf bedacht hebben. De redenen om te veranderen zitten al in iemand. Het is de kunst om deze ‘innerlijke motivatie’ te ontlokken. Met Motiverende Gespreksvoering help je mensen, om hun tegenstrijdige gevoelens over iets te onderzoeken. Op die manier ontstaat er een groter commitment om te veranderen of in beweging te komen. De achterliggende gedachte: Motivatie kun je niet opdringen, wel ontlokken!

Ervaringsgericht leren

Motiverende Gespreksvoering is meer dan het toepassen van een setje gesprekstechnieken, het is vooral een grondhouding. Het is een mensgerichte, doelgerichte manier van begeleiden. Tijdens deze training staat ervaringsgericht leren daarom centraal. Dit betekent dat ervaringsoefeningen afgewisseld worden door stukjes theorie, die aangeboden wordt in overzichtelijke modellen. Als trainer neem ik een gidsende rol in en een voorbeeldfunctie in het toepassen van Motiverende Gespreksvoering.

Van ambtenaar tot arts

Deze 2 of 3-daagse training Motiverende Gespreksvoering is gebaseerd op de theorieën van de grondleggers, William Miller & Stephen Rollnick. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer effectief is bij gedragsverandering. De methode werd ontwikkeld binnen de verslavingszorg en heeft inmiddels wereldwijd een vlucht genomen in verschillende branches. De toepasbaarheid is zeer breed, denk aan: het WMo-loket, sociaal/maatschappelijk werk, jeugdgezondheidszorg, ouderenzorg, onderwijs, reclassering, gevangeniswezen, schuldhulpverlening, coaching, geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, etc.

De luie coach is het meest effectief

De luie coach is het meest effectief

Bij de uitdrukking ‘luie coach’ denk je misschien aan een gesprekspartner die comfortabel achterover hangt in z’n stoel, z’n benen onverschillig op tafel gooit of ongegeneerd gaapt. Niet echt het plaatje dat past bij effectieve coaching. Toch vertel ik studenten van...

Lees meer
Enthousiasme over leefstijlcoaching

Enthousiasme over leefstijlcoaching

Heerlijk, zo'n enthousiasme na m'n training 'coachingsvaardigheden' voor de LeefstijlCoach Academy! Dit zijn de coaches waar je graag bij aanklopt voor steun bij gedragsverandering/gezonde leefstijl! #Leefstijlcoach #LeefstijlCoachAcademy #Gedragsverandering...

Lees meer